Martin og Gipsi

Martin og Gipsi

Indlæring af genstande

Private_mapperPosted by Kennel Sportshund 31 Jul, 2012 08:48:05
En måde at indlære genstande, og samtidig øge driften på genstandene.

Læg et ligeud spor med 10 genstande, med 3-4 skidt imellem genstandene.

Sporet kan opstartes umiddelbart efter lægning, da det ikke handler om fært optagelse, men genstandsmarkering.

Når hunden ser og/eller snuser til genstanden roses hunden(meget), samt animeres til at dække ved let nedad træk i linen og evt. et let tryk på ryggen, derefter belønnes med godbidder ved genstanden.(genstand skal ligge mellem hunden poter.

Imens hunden spiser godbidder hægtes linen af, og hunden gives fri og belønnes med bolden.

Efter kort boldleg tages bolden fra hunden ca. 2 meter fra sporet, og bolden gemmes væk.

Hunden føres tilbage til sporet, hvor line og genstand er. Hunden animeres til at dække på genstanden ved brug af genstanden og en godbid i hånden.(godbid tages i hånden når bolden lægges væk)

Genstanden samles op, og "vises" til dommeren.

Hunden igangsættes når den snuser og/eller kikker ud i sporets retning.

Brug en masse små milde dækkommandoer under hele forløbet når hunden ligger.

Dette gentages på de næste 9 genstande.

Der er selvfølgelig forskel på hunde, og derfor skal der måske justeres hist og her, men sikkert er det, at jo mere positivt, jo mere lyst har hunden til at markere. Husk at dette ikke har noget som helst med den sædvanlige sportræning, at gøre. Hvis hunden kan så læg gerne flere, og modsat så fjern nogle og læg 2 spor med 5 stk. så hunden kan få en pause imellem.

  • Comments(0)//martingipsi.sportshund.dk/#post6

Færdselsprøve

Private_mapperPosted by Kennel Sportshund 10 May, 2012 12:20:36

19-09-2011

Dommer Lene Carlson.
kreds 23 Slagelse.

Vi havde op til prøven, trænet en del skud og faktisk viste resultatet sig at det lykkes. Hun havde et problem med skud, ej frygt men når skuddet, kom var hun over i den face at der sku ske noget... Der vil jeg godt have mere ro på. For skuddet vil komme ialt 4 gange... Vi startede med at sku langtids afdække... puha.. tænkte far her, for hun var højt kørende... Hun lå og galpede helt vildt... for til sidst at rejse sig og små snuse... Dommeren kaldte mig og sagde jeg sku gå ned og tage linien på, og gå op og vente... " satans " tænkte jeg... Der røg jeg... og det var anden gang på den prøve... Men hun lod mig gennemgå lydigheden som var flot og hele programmet igennem... Til en kategori... : God.vi tilfreds,, bestået.. det var vigtigst... og det var inden den nye færdsel prøve var lavet om.. smiley

  • Comments(0)//martingipsi.sportshund.dk/#post0