Martin og Gipsi

Martin og Gipsi

Indlæring af genstande

Private_mapperPosted by Kennel Sportshund 31 Jul, 2012 08:48:05
En måde at indlære genstande, og samtidig øge driften på genstandene.

Læg et ligeud spor med 10 genstande, med 3-4 skidt imellem genstandene.

Sporet kan opstartes umiddelbart efter lægning, da det ikke handler om fært optagelse, men genstandsmarkering.

Når hunden ser og/eller snuser til genstanden roses hunden(meget), samt animeres til at dække ved let nedad træk i linen og evt. et let tryk på ryggen, derefter belønnes med godbidder ved genstanden.(genstand skal ligge mellem hunden poter.

Imens hunden spiser godbidder hægtes linen af, og hunden gives fri og belønnes med bolden.

Efter kort boldleg tages bolden fra hunden ca. 2 meter fra sporet, og bolden gemmes væk.

Hunden føres tilbage til sporet, hvor line og genstand er. Hunden animeres til at dække på genstanden ved brug af genstanden og en godbid i hånden.(godbid tages i hånden når bolden lægges væk)

Genstanden samles op, og "vises" til dommeren.

Hunden igangsættes når den snuser og/eller kikker ud i sporets retning.

Brug en masse små milde dækkommandoer under hele forløbet når hunden ligger.

Dette gentages på de næste 9 genstande.

Der er selvfølgelig forskel på hunde, og derfor skal der måske justeres hist og her, men sikkert er det, at jo mere positivt, jo mere lyst har hunden til at markere. Husk at dette ikke har noget som helst med den sædvanlige sportræning, at gøre. Hvis hunden kan så læg gerne flere, og modsat så fjern nogle og læg 2 spor med 5 stk. så hunden kan få en pause imellem.

  • Comments(0)//martingipsi.sportshund.dk/#post6

Diverse hint/ råd mv

Private_mapperPosted by Martin Veisborg Nielsen 21 May, 2012 16:30:15
jeg har oplevet at ved gennemgang af et indlæg man har oprettet, at teksten ikke er sat op som man nu ønskede det sku fremstå..

eksempelvis...

her er en tekst. ( trykkede enter )

her er den anden tekst !

men fremstod sådan her i stedet for

" her er en tekst her er den anden tekst! "

og trykkede så redigere, for det skal stå anderledes.

kiggede jeg på kildekoden og koden <br> er et linieskift og var sat korrekt op..

tænkte.. hmm på facebok når man laver en kommentar, og trykker enter, oploader den kommentaren, mod ens forventninger,, for man vil have skrevet mere.. men mere opdelt!

Så jeg trykkede ( shift+enter ) som er den man bruger på facebook, og gør det så her i mine blogs.. for at få den linieskift / opdelt tekst jeg ønsker herinde..

smiley

martin


  • Comments(0)//martingipsi.sportshund.dk/#post5

UHP 2012 kreds 8

Private_mapperPosted by Martin Veisborg Nielsen 19 May, 2012 23:00:15
18-05 2012.
Kreds 8 Rønnede
Dommer Lene Carlson.

Bestod. Turen var sådan set skøn, men der var meget asfalt... Det betyder rigtig meget for hundens poter, men turen var fastlagt fra kl 16, men den måtte laves om og start blev kl 1730. Det var så nok ikke den korrekte rute.. men men.. den gik hjem... smiley

  • Comments(0)//martingipsi.sportshund.dk/#post4

Cala ( Gipsi)

Private_mapperPosted by Martin Veisborg Nielsen 19 May, 2012 12:03:27

  • Comments(0)//martingipsi.sportshund.dk/#post3

Cala Hvalp

Private_mapperPosted by Martin Veisborg Nielsen 19 May, 2012 11:41:29
Her lidt billeder fra de første dage samt måneder efter hjemkost.Året er 2010- Februar. Hendes nye ven blev Han kaninen Guffe... Den var bare et stort plus i hendes nye liv... Jeg prøvede at sætte dem sammen, den første dag, det var jo et godt match tænkte jeg, indtil jeg så Cala havde masser af hår- pels i munden.. Det gik vist ikke. smileyMen så fik hun øje på Hr mismis... Og det var pludselig noget helt andet, for han var jo ikke i bur,, og nøj hun vil lege.. og hr mismis,, var ikke lige i det humør.. Så hr mismis satte sine klo i venstre øre og så var den respekt ligesom udarbejdet.. Idag lægger de tæt op af hinanden og sover, Katten styre stadige.. smiley
  • Comments(0)//martingipsi.sportshund.dk/#post2

B- Prøven

Private_mapperPosted by Martin Veisborg Nielsen 19 May, 2012 11:36:23
14-05-2011 I kreds 47
Dommer: Helle Priess
Point : 85

Det var en prøve der gav hjerteslag, for inden da ca den 12-03-2011 havde jeg dumpet til færdsel med selv samme dommer.. Uh... men hun/ dommer var I godt humør,,, smileyJeg var den første inde.. det gjorde det ikke nemmere. men vi godt sammen den dag. Cala var godt nok højt kørende som altid og det mærkes I mig.. Lige ned igennem linien... Dommeren var imponerede over vores point som hun kom frem til set med det var " første " prøve... I lydighed--- Dejligt..jeg kan personligt takke min gode ven Lyal for alt hans iver for at lære mig, at bold og motivation som jeg havde svært ved i min motorik gang-art at få på plads som gjorde alt udslaget i træning... fokus fokus, beløn beløn... Tak Lyal... Dejligt.. smiley

  • Comments(0)//martingipsi.sportshund.dk/#post1

Færdselsprøve

Private_mapperPosted by Kennel Sportshund 10 May, 2012 12:20:36

19-09-2011

Dommer Lene Carlson.
kreds 23 Slagelse.

Vi havde op til prøven, trænet en del skud og faktisk viste resultatet sig at det lykkes. Hun havde et problem med skud, ej frygt men når skuddet, kom var hun over i den face at der sku ske noget... Der vil jeg godt have mere ro på. For skuddet vil komme ialt 4 gange... Vi startede med at sku langtids afdække... puha.. tænkte far her, for hun var højt kørende... Hun lå og galpede helt vildt... for til sidst at rejse sig og små snuse... Dommeren kaldte mig og sagde jeg sku gå ned og tage linien på, og gå op og vente... " satans " tænkte jeg... Der røg jeg... og det var anden gang på den prøve... Men hun lod mig gennemgå lydigheden som var flot og hele programmet igennem... Til en kategori... : God.vi tilfreds,, bestået.. det var vigtigst... og det var inden den nye færdsel prøve var lavet om.. smiley

  • Comments(0)//martingipsi.sportshund.dk/#post0